3D nyomtatás

Teljes értékű alkatrész gyorsan és olcsón

Mindazoknak megoldást tudunk nyújtani, akiknek az alkatrész szükségletüknél nem az anyaghasználat – fém – az elsődleges, hanem annak tulajdonsága, azaz az anyagszilárdsága és ellenállósága.

Egyedülálló, új technológiának köszönhetően folyamatos szálerősítést alkalmazva képesek vagyunk teljes értékű, az alumínium szilárdságát meghaladó, statikai és dinamikai terheléseknek ellenálló kompozit alkatrészeket legyártani rövid határidővel.

Hajlítószilárdsági diagram, a használható kompozit anyagok és az alumínium összehasonlítása.

Teljesen új 3D nyomtatási technológia

A legerősebb FDM nyomtatási alapanyagnak számító Nylont és Onyxot folyamatos rétegenkénti karbon, kevlár vagy üvegszál erősítéssel teszi extrém terhelhetőnek ezzel párhuzamosan megőrizve a rendkívül alacsony önsúlyt. Ezáltal 24-szer erősebb és 27-szer merevebb a hagyományos műanyagnál.

 

 

Alkalmazási terület

Prototípus és kisszériás termékek gyártásán túl a technológiából fakadóan a fém alkatrész

ek kiváltására alkalmasak a kompozit anyagból készült alkatrészek ezért minden olyan területen alkalmazhatóak ahol eddig drága és időigényes szubtraktív gyártási eljárást használtak.

Ilyen területek pl. gépalkatrészek, CNC és fröccsöntő gépek befogói, robot grippek, különböző sablonok stb. Felhasználási területeknek csak az emberi találékonyság szab határt…

Mivel a fröccsöntésnél és a különböző forgácsolási technikáknál gyorsabb és olcsóbb, nagy segítséget tudunk nyújtani a termelő cégek mindennapjaiban.

 

Munkadarab320 mm x 132 mm x 154 mm
Carbon FiberIgen
FiberglassIgen
KevlarIgen
HSHT FiberglassIgen
Z tengely pontosság100 micron